El Consorci del Ter va celebrar el dijous 2 d’octubre a Sant Gregori l’Assemblea General, en caràcter ordinari, on es va aprovar per unanimitat la modificació dels estatuts per adaptar l’ens supramunicipal a la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) que va entrar en vigor el passat 31 de desembre. Aquesta adaptació comporta l’adscripció del Consorci a un dels ens que en formen part. En aquest cas, s’ha proposat l’adscripció a l’Ajuntament de Girona, atenent a la major aportació anual i, alhora, a la major població. També, s’ha aprofitat per modificar definitivament el nom originari de Consorci Alba-Ter per Consorci del Ter.
Així doncs, l’ens supramunicipal continuarà treballant per possibilitar actuacions de gestió, planificació, promoció i altres iniciatives vinculades al riu coordinades entre tots els municipis riberencs i des d’una òptica integral, tot fent possible la consecució de més projectes, més inversió i més recursos que els que podrien obtenir de forma aïllada cadascun d’ells.
En l’Assemblea General també es va aprovar el pressupost i la plantilla per l’any que ve. El pressupost puja a 228.414,02 euros. Destacar que d’aquests diners, un 30% provenen de finançament privat. En la sessió hi van assistir una trentena de persones entre alcaldes i regidors que formen part de l’ens, així com d’organismes col·laboradors.
En el transcurs de la reunió es van repassar els projectes més importants que s’han portat a terme al llarg d’aquest any com la promoció de la Ruta del Ter amb la posada en servei del carnet de la Ruta i l’inici del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga”. També s’ha executat el Clúster del Ter amb fundacions del Tercer Sector recolzades amb finançament privat que han permès fer actuacions de millora i neteja fluvial a diversos municipis del Ter, així com un projecte amb Dipsalut de promoció d’hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter, on a través de diverses activitats (anellament d’ocells, baixades en caiac, descoberta de ratpenats, excursions naturalístiques...) es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut.