La tècnica de comunicació i sensibilització del Consorci del Ter, Lídia Traveria, va assistir el 25 de setembre a la segona trobada de la Taula Salut i Natura a l’auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Des del Consorci del Ter, des de fa 10 anys, portem a terme el projecte "Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter" amb el suport de Dipsalut amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter. La benvinguda va anar a càrrec del Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Esteve Fernández; de la diputada d’Acció Social i Igualtat de la Diputació de Girona, Maite Tixis; i de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas.
La jornada s’adreçava a organitzacions i persones adherides a la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya, com és el cas del Consorci del Ter, i obert a organitzacions i persones actives en l’impuls del binomi salut i natura. La segona trobada de la Taula Salut i Natura va permetre escoltar a persones expertes i de participar en debats sobre la implementació de pràctiques basades en l’evidència científica dutes a termes des de la recerca, l’administració, les entitats i les empreses. La ponència inaugural la va realitzar Carles Castell, membre de la Comissió "Healthy Parks Healthy People" d’EUROPARC sobre "Experiències europees en el marc del Programa Healthy Parks, Healthy People EUROPE".
En el transcurs de la jornada es van presentar diferents iniciatives i hi va haver una dinàmica de treball en xarxa entre els diferents participants per compartir projectes col·lectius, transversals i interdisciplinaris. La cloenda va anar a càrrec de Marc Vilahur, Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; i Lluïsa Mas, Subdirectora Regional de Salut Pública a Girona.