Paisatge agrosilvopastoral; on es combinen la ramaderia, l'agricultura i l'aprofitament del bosc. El més característic d'aquest indret són els prats de dall que generalment tenen un aspecte molt diferent segons l’època de l’any: rasos a l’hivern i alts i ufanosos a final de primavera, quan les plantes es troben en plena florida. A l'inici de la primavera sol destacar-hi la florida dels pixallits i, a final d’estiu, la de la pastanaga borda. També cal tenir en compte la presència d'algun freixe i del bosc amb espècies caducifòlies que envolta els prats.
Observacions:
En alguns llocs encara s'aprofiten les rames del freixe com a farratge per al bestiar.
Accés:
La Ruta del Ter en aquest indret passa paral·lela a la carretera C-38. La colònia Estabanell està a la dreta de la ruta passada la depuradora de la Farga.
Elements d'interès:
HÀBITAT:Vernedes (i pollancredes) amb Circaea lutetiana, de l'estatge montà, pirenaico-catalanes i prats dalladors amb fromental (Arrhenatherum elatius) dels estatges submontà i montà, principalment dels Pirineus. VEGETACIÓ: Pixallits (Taraxacum officinale).
Protecció:
HÀBITAT D'INTERÈS COMUNITARI: 91E0 Vernedes i altres boscos de ribera afins (Alno-Padion) -Prioritari- i 6510 Prats de dall de terra baixa i de la muntanya mitjana (Arrhenatherion). XARXA NATURA 2000: Riberes de l’Alt Ter (ZEC), catalogat com espais d’aigües continentals. PEIN: Riberes de l'Alt Ter.
Tram:
Alt
Curs fluvial:
Riu Ter
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: