Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:21/12/2024

Capçalera

L'illa de Canet

Interès:
Hàbitat, faunístic
Tipus:
Tipus per defecte
Municipi:
Serra de Daró
Comarca:
Baix Empordà
Descripció:

Les salzedes dominen les àrees més directament afectades per les revingudes dels rius, fins i tot a les illes que aquests formen. L'Illa que forma el Ter en aquest punt és una excel·lent mostra de bosc de ribera i marges de riu típic del Baix Ter. A part del propi estrat arbustiu format per sarga i freixe de fulla estreta (Fraxinus angustifolia), en l'estrat arbori es troba l'om (Ulmus minor), el salze blanc (Salix alba), l'àlber i el pollancre, tot i que de forma més dispersa. Referent a l'estrat herbaci i lianoide, d'entre les espècies que acompanyen el sargar, destaquen la canya (Arundo donax), l'aritjol (Smilax aspera), l'esbarzer (Rubus ulmifolius) i l'ortiga (Urtica dioica). L'Illa de Canet és un espai considerat com una regió fluvial mitjana de ciprínids com el barb, la carpa o la madrilla, entre d'altres. A part de la fauna fluvial, també és un bon lloc per observar ocells, ja que és una important àrea de refugi i nidificació de nombrosos ocells de ribera.

Accés:
Seguint la Ruta del Ter al seu pas per Canet de la Tallada, quan som al mig del poble cal desviar-se'n cap al sud, fins arribar a la Resclosa de Canet, des d'on s'observa l'Illa.

Elements d'interès:
HÀBITAT: Salzedes de salix alba, amb presència de sarga (Salix eleagnos), àlber (Populus alba), pollancre (Populus nigra). AUS: Esplugabous (Bubulcus ibis), blauet (Alcedo atthis), arpella (Circus aeruginosus), corb marí (Phalacrocorax aristotelis), ànec coll-verd (Anas platyrhynchos). PEIXOS: Barb (Barbus bocagei), carpa (Cyprinus carpio), madrilla (Parachondrostoma miegii).

Protecció:
HÀBITATS D'INTERÈS COMUNITARI: 3260 Rius de terra baixa i de la muntanya mitjana amb vegetació submersa o parcialment flotant (Ranunculion fluitantis i Callitricho-Batrachion). ENPE: Reserva Natural de Fauna Salvatge de l'Illa de Canet, XARXA NATURA 2000: Riberes del Baix Ter (ZEC), catalogat com espais d'aigües continentals, PEIN: Riberes del Baix Ter. Espai considerat com a zona humida a l'Inventari de Zones Humides de Catalunya (Illa i resclosa de Canet).

Tram:
Baix

Curs fluvial:
Riu Ter

Espècies:
  • Pollancre
  • Blauet
  • Corb marí gros
  • Ànec collverd
  • Salze
  • Sarga
  • Àlber
  • Carpa
  • Esplugabous
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/07/2013 a les 12:49h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona