Edifici de planta rectangular (uns 14 m de llargada per uns 10 m d'amplada). No disposa de teulada. A la façana principal hi ha una porta d'entrada, mentre que a la façana posterior no hi ha cap obertura. A cada paret lateral hi ha quatre obertures. Totes les obertures són amb arc de punt rodó. L'interior es divideix en dos compartiments. Les parets estan bastides amb pedres de riu. L'interior de l'immoble està deixat, amb el creixement d'arbres i l'acumulació de pedres que han anat caient de les parets. L'entorn més proper està dominat per la presència de camps i la carretera que passa per sota.
Altres denominacions:
Central de les Boneres d'en Jepet
Dades històriques:
Els precedents d'aprofitament d'aigües del Ter i del torrent de la Coma de l'Orri es remunten als anys 1901-1902 i 1910-1911. La construcció d'aquest edifici (anys trenta), que havia de funcionar com a central, és fruit del projecte de la companyia Estabanell i Pahissa per aprofitar les aigües per produir energia elèctrica. Les obres es van iniciar, però no es van arribar a materialitzar perquè es va denegar el permís. Encara es conserva el canal, d'uns 3 km.
Accés:
Fàcil. Al costat de la carretera Setcases-Vallter 2000.
Propietat : nom:
Estabanell i Pahissa, SA
Usos : actual:
Cap. Edifici abandonat.
Usos : Inicial:
No va arribar a funcionar mai.
Estat de conservació : edifici : coberta:
Dolent
Estat de conservació : edifici : estructura:
Dolent
Estat de conservació : edifici : humitats:
Dolent
Estat de conservació : entorn immediat:
Bo
Estat de conservació : entorn proper:
Molt bo
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Cap
Cartografia:
ICC. Setcases 218-4-6, E 1:5000
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: