El molí fa una llargada d'uns 15 m i una amplada d'uns 7 m. Als baixos de l'edifici també es pot veure l'arcada per on sortia l'aigua a través del canal de desguàs. Orientat a la cara sud, tot i estar ple de terra i pedres de resultes d'alguna riuada, es pot seguir perfectament el recorregut del canal. També es pot entreveure el trajecte que feia el canal d'entrada d'aigua vers el canal.
Observacions:
L'edifici, fet amb pedres de riu, està parcialment aterrat, cobert de vegetació, sobretot heures i bardisses. L'entorn està dominat per la presència de camps en els quals no creix vegetació perquè és zona de pastura per a vaques. A la mateixa banda que hi ha l'edifici hi ha un passeig arbrat de plàtans, castanyers i avets, la central hidroelèctrica de Montagut i el baixador de ferrocarril d'Aigües de Ribes amb l'escala d'accés de pedra. Riu avall hi ha la resclosa que recull l'aigua per a la central establerta a Parramon. S'accedeix a l'altra banda a través del pont de Montagut, situat aigües amunt.
Dades històriques:
Segons algunes fonts històriques, aquest edifici, a més de fer de molí fariner, havia aprofitat la força de l'aigua per fer llum elèctrica.
Accés:
Fàcil. A la riba esquerra del Freser. Cal travessar el pont de Montagut, davant del balneari, i trencar a la dreta. El molí és a pocs metres del pont.
Usos : actual:
Cap. Abandonat
Usos : Inicial:
Molí fariner i casa de pagès
Estat de conservació : edifici : coberta:
Dolent
Estat de conservació : edifici : estructura:
Dolent
Estat de conservació : entorn immediat:
Dolent
Estat de conservació : entorn proper:
Bo
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Cap
Cartografia:
ICC. Bruguera 256-1-3. E 1:5000
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: