Molí fariner, del qual es conserven quasi totes les estructures. L'edifici principal és de dues plantes, amb obertures quadrangulars remarcades i una cornisa motllurada. Adossada, hi ha la construcció de treball, també de dues plantes, on hi ha la major part dels mecanismes del molí. A l'altra banda del carrer hi ha edificacions auxiliars
Altres denominacions:
Molí de la Pardina, molí de la Cellera
Observacions:
L'entorn, tot i que en procés d'urbanització, és encara força bo.
Dades històriques:
Pertanyent a la propera casa de la Pardina, va estar en funcionament al llarg del segle XIX i fins als anys quaranta del s. XX. El 1944 va ser totalment reformat amb maquinària moderna i un sistema d'estructures de fusta que esmorteïa les vibracions, i es va convertir en un dels molins fariners més importants de les comarques de Girona. Va tancar als anys setanta i, tot i que va estar molt de temps abandonat i obert a l'espoli, va aconseguir conservar la major part de la maquinària. Actualment té les obertures de la planta baixa paredades per impedir-hi l'accés. L'any 2004 va ser declarat BCIL pel Consell Comarcal de la Selva.
Cronologia:
S. XIX-XX
Accés:
Fàcil. Al nucli urbà, carrer de la Font de Can Pla
Propietat : adreça:
La Cellera de Ter
Usos : actual:
Cap. Abandonat
Usos : Inicial:
Molí fariner
Estat de conservació : edifici : coberta:
Dolent
Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo
Estat de conservació : edifici : humitats:
Dolent
Estat de conservació : entorn immediat:
Bo
Estat de conservació : entorn proper:
Bo
Protecció existent:
BCIL, BOP 18/08/2004
Protecció fisica existent:
Obertures paredades.
Cartografia:
ICC. La Cellera de Ter. 333-4-2, E 1:5000
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: