Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Aquest estiu hem realitzat diferents actuacions de manteniment dels itineraris dels espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter i altres espais naturals emblemàtics

Aquest estiu hem realitzat diferents actuacions de manteniment dels itineraris dels espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter i altres espais naturals emblemàtics

Estiu 2024
Retirada arbre de la vida verda que dóna servei a la Ruta del Ter
Estiu 2024
Manteniment itinerari de les ribes del Ter, Bescanó/Sant Gregori, abans de l'actuació
Estiu 2024
Manteniment itinerari de les ribes del Ter, Bescanó/Sant Gregori, després de l'actuació
Estiu 2024
Manteniment itinerari pantà de Cal Gat
Estiu 2024
Reforç filat sota el pont de la colònia Santa Maria, Ripoll
Estiu 2024
Retirada barca a les Deveses d'en Bru
Estiu 2024
Barca retirada a les Deveses d'en Bru
24/07/2024

Els treballs s’han portat a terme a través de la brigada de manteniment de la xarxa Natura 2000 de Forestal Catalana

Aquest estiu, com venim fent durant l’any, hem portat a terme a través de la brigada de manteniment de la xarxa Natura 2000 de Forestal Catalana diferents actuacions de manteniment dels itineraris dels espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter, així com d’altres espais naturals emblemàtics del Ter.

En concret s’ha actuat a les Deveses d’en Bru de Girona on aprofitant el nivell baix d’aigua de la bassa s’ha retirat una part de la fusta acumulada, així com una barca; a més s’ha repintat el refugi de ratpenats que pateix recurrentment actes vandàlics. D’altra banda, s’ha portat a terme el manteniment de diferents itineraris, com el de les ribes del Ter a Bescanó i Sant Gregori i el del pantà de Cal Gat a Sant Joan de les Abadesses. També s’ha continuat fent manteniment dels aguaits situats a la confluència de la Llémena Sant Gregori i el del Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter, municipi on s’ha retirat un arbre de la via verda que dóna servei a la Ruta del Ter i s’ha realitzat poda d’arbrat. Per últim, a la finca el Roig de Ripoll, sota el pont de la colònia Santa Maria s’ha reforçat el tancat existent per evitar l’accés de bestiar i que hi pugui haver afectació als plançons de verns i es comprometi el desenvolupament de les vernedes.

Amb el manteniment dels itineraris es conserva un ample de camí de fins a 2 metres per permetre el pas. Els treballs consisteixen en el desbrossament de la vegetació arbustiva i herbàcia en una franja d’un mínim de 0,50 metres a cada costat dels camins. També es revisen tots els elements d’ús públic que es trobin en els itineraris i s’informa al Consorci del Ter si hi ha incidències detectades.

L’objectiu de les actuacions és donar a conèixer els valors naturals dels espais i promoure el vincle persones-natura, així com incrementar la sensibilització dels visitants a favor de la protecció de la natura i la recuperació del patrimoni natural.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona