Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Diversos espais fluvials del Ter amb alta freqüentació de visitants i gorgues tornen a comptar aquest estiu amb informadors ambientals

Diversos espais fluvials del Ter amb alta freqüentació de visitants i gorgues tornen a comptar aquest estiu amb informadors ambientals

2023
Sobrefreqüentació a l'espai fluvial
05/07/2024

Des de mitjans de juny i fins al 16 de setembre diversos espais naturals fluvials protegits de la conca del Ter i gorgues -amb alta freqüentació de visitants- compten amb diferents informadors ambientals. És el tercer any de la iniciativa impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Diputació de Girona i diferents ajuntaments. Dels municipis consorciats al Consorci del Ter hi ha servei a Campdevànol, Les Llosses, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Anglès, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Bescanó, Salt, Girona i Canet d’Adri. La sobrefreqüentació a la qual estan exposats aquests espais naturals en aquesta època de l’any obliga a actuar per promoure’n l’ús responsable i evitar-hi conductes incíviques.

El dispositiu té una doble finalitat. D’una banda, posar personal sobre el terreny per donar informació de qualitat als visitants dels espais naturals. I d’altra banda, realitzar una recollida de dades exhaustiva, amb enquestes als visitants. La tasca del vigilant és informar sobre com comportar-se per no perjudicar les espècies i els hàbitats que hi viuen; endur-se les deixalles, estar en silenci, lligar el gos i/o no fer foc.

Els espais fluvials són entorns que acullen diversitat d’hàbitats i espècies que poden resultar malmesos o molestats per l’elevada freqüentació humana i són dels ambients que més pèrdua de biodiversitat han sofert durant les darreres dècades. Cal recordar que bona part de les ribes del Ter i dels seus afluents són espais naturals protegits que cal conservar i protegir. En aquests espais s’hi troben espècies de gran interès faunístic, com poden ser el cranc de riu autòcton en alguns afluents, la tortuga d’estany, el barb de muntanya o la llúdriga i també hàbitats d’interès com el bosc de ribera.

En campanyes anteriors les problemàtiques més detectades van ser l’estacionament de vehicles fora dels espais habilitats, el soroll, l’acumulació de deixalles o els gossos deslligats.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona