L’organisme disposa de dades de seguiment des del període 2010-2013 en el marc del projecte LIFE Riparia-Ter
En el darrer Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 17 d’abril a Sant Joan de les Abadesses es va aprovar la contractació d’un seguiment de les poblacions d’amfibis presents a diversos espais del riu Ter, específicament als espais en custòdia del Consorci i altres espais on ja es disposa de dades d’anys anteriors. El seguiment s’ha adjudicat a Sorelló, Estudis al Medi Aquàtic SL per un import de 5.959,25 euros, IVA inclòs, i es portarà a terme aquesta anualitat. La campanya de seguiment compta amb el suport econòmic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
El seguiment de les poblacions es realitzarà a la finca El Roig (Ripoll), a Borgonyà-Vilaseca (Sant Vicenç de Torelló), a Matabosc-La Bardissa (Torelló), a La Farga (Bescanó-Sant Gregori), a la resclosa d’en Joga (Bescanó), al Pla d’en Bord (Sant Gregori), a les Deveses d’en Bru (Girona), al Pla d’en Xuncla (Sarrià de Ter), a la Safa (Sant Julià de Ramis), a Colomers-Foixà i a l’illa d’Avall (Jafre).
El Consorci del Ter des del 2010-2013, en el marc del projecte LIFE Riparia-Ter, va començar a fer seguiment de les poblacions d’amfibis, que es van anar continuant amb el projecte LIFE Potamo Fauna (2014-2017), l’Interreg POCTEFA TTFS (2019-2020), i també durant les anualitats 2022 i 2023 en col·laboració amb la Diputació de Girona. Per tant, els informes d’aquests projectes finalitzats i l’actual seguiment permetran tenir una sèrie de dades llarga per poder valorar l’estat de conservació tant dels hàbitats associats a la dinàmica fluvial del Ter, com dels propis amfibis. A més, aquest any s’avaluaran els efectes de la sequera sobre aquest grup faunístic. I és que els amfibis juntament amb els peixos i les nàiades seran dels grups que més es poden veure afectats per aquesta situació. Hi haurà dues campanyes de seguiment, primavera-estiu i estiu-tardor.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: