Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Participem en la reunió del Consell Assessor del projecte HidroNet Baix Ter a Ullà

Participem en la reunió del Consell Assessor del projecte HidroNet Baix Ter a Ullà

10/11/2023
Reunió Consell Assessor projecte HidroNet Baix Ter a Ullà
16/11/2023

El Consorci del Ter n’és soci

Des del Consorci del Ter vam participar el 10 de novembre en la reunió del Consell Assessor del projecte HidroNet Baix Ter al Centre Cívic d’Ullà. En aquesta es va explicar l’evolució del projecte en el seu primer any, així com el Pla integral de gestió del risc d’inundació al Baix Ter. A més dels socis del projecte (Diputació de Girona, ajuntaments de Gualta, Torroella de Montgrí i Ullà, Consorci del Ter, Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter i Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona) hi havia representants de l’Agència Catalana de l’Aigua i dels ajuntaments d’Ultramort, Bellcaire d’Empordà, Flaçà, Foixà, Fontanilles, Jafre, la Bisbal d’Empordà, la Tallada d’Empordà, Pals, Sant Jordi Desvalls, Verges, Colomers i Serra de Daró.

En la presentació general del projecte es va destacar que l’objectiu d’HidroNet Baix Ter, estratègia de prevenció de les inundacions i foment de la biodiversitat aquàtica a partir de superfícies de laminació a la xarxa hídrica del curs baix del riu Ter és fer actuacions de drenatge per frenar el curs de l’aigua i que aquesta arribi més tard a les zones habitades, tenint més temps per acumular-se suaument.

Pel que fa al Pla Integral de gestió del risc d’inundació al Baix Ter es va comentar que calen solucions locals adaptades a cada lloc. Això és el que es fa a Ullà, Gualta i Torroella de Montgrí i que ha de servir d’exemple per a tots els municipis del Baix Ter en els quals se’ls inunda la zona urbana. La idea és que les accions a desenvolupar en els altres municipis es recullin i es llistin en el Pla Integral. Aquestes han de ser projectes de minimització d’inundacions amb metodologies de solucions basades en la natura.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona