Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/09/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Contractem la redacció d’un projecte executiu per a la creació i millora de les zones humides de l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona

Contractem la redacció d’un projecte executiu per a la creació i millora de les zones humides de l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona

06/06/2023
Espai de les Deveses d'en Bru
12/06/2023

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter va adjudicar la contractació de la redacció del projecte executiu corresponent a la creació i millora de les zones humides de l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona a Serpa Enginyeria i Consultoria Ambiental S.L. per un import de 5.414,75 euros, IVA inclòs. La redacció del projecte es finança a través de la Diputació de Girona.

A les Deveses d’en Bru actualment hi ha una gran bassa de l’antiga extractiva, però l’espai no compta amb zones d’inundació temporal, per tal de diversificar els ambients i afavorir determinades espècies de fauna com amfibis i invertebrats. Davant d’aquesta situació es considera convenient la redacció d’un projecte que permeti la millora de la bassa existent i l’establiment de noves basses amb un règim hídric temporani.

Els objectius del projecte executiu són millorar la bassa existent per potenciar la diversitat vegetal, faunística i paisatgística en l’àmbit d’actuació; assegurar, mitjançant l’adequació morfològica de l’espai, la presència de superfícies d’aigües permanents i d’aigües temporànies, creant noves basses; potenciar les poblacions d’amfibis, invertebrats i quelonis autòctons dotant-los de nous punts d’aigua per tal que colonitzin aquests ambients de forma natural i puguin ésser nous punts de reproducció d’aquestes espècies; crear nous hàbitats per afavorir la recuperació de les poblacions de fauna fluvial; i augmentar la superfície de «basses temporànies mediterrànies» (Hàbitat 3170*-Annex I de la Directiva Hàbitats) al Baix Ter.

El termini màxim de lliurament de la documentació amb el projecte executiu finalitza a mitjans de setembre.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona