L’objectiu és evitar impactes derivats de la freqüentació humana com l’abandonament de deixalles, l’accés motoritzat o l’alliberament de mascotes al medi natural
En un context que propicia el desenvolupament d’usos públics als entorns fluvials, des del Consorci del Ter portarem a terme, aquesta primavera i fins la tardor, una campanya de comunicació a xarxes socials –Twitter, Facebook i Instagram-, així com a la pàgina web i al butlletí electrònic InfoTer, que doni a conèixer els valors dels espais naturals de les ribes fluvials, les seves figures de protecció i el foment del desenvolupament de conductes responsables amb l’objectiu d’evitar impactes derivats de la freqüentació humana (deixalles, accés motoritzat, focs incontrolats, gossos deslligats, vandalisme, pesca furtiva, alliberament de mascotes al medi natural...). L’objectiu de la campanya que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural és augmentar la conscienciació de les persones en relació amb el patrimoni natural i la biodiversitat, a més d’incrementar la participació individual i col·lectiva en la conservació.
El riu és un espai natural on podem desenvolupar diverses activitats recreatives i de lleure, com esport, caiac o pesca, o simplement gaudir de la natura. La millora de l’accés al riu, tant pel nivell de conservació de l’espai (millora de la qualitat de l’aigua) com el desenvolupament d’equipaments d’ús públic ha fet que molts ciutadans s’hi tornin a apropar. Un increment però dels visitants sense ordenació ni regulació pot conduir a una degradació de l’espai i generar tensions entre usuaris.
Com ens hem de comportar quan anem al riu?
Al llarg del riu Ter hi ha la Ruta del Ter (itinerari cicloturista i senderista que ressegueix el curs del riu des del naixement a la desembocadura), així com diferents rutes d’afluents, i alguna variant com la dels Secrets de les vies verdes a Anglès. La gent hi sol passejar, córrer, practicar senderisme, anar en bicicleta o a cavall. Un dels reptes és donar-ho a conèixer de manera compatible amb la conservació de la natura.
Quan hi transitem hem d’anar pels camins marcats, i també és important que portem els gossos lligats, sobretot als espais naturals protegits. S’ha de respectar la senyalització i el mobiliari que trobem, i en cas de desperfectes comunicar-ho a l’ajuntament corresponent o al Consorci del Ter.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: