Compta amb el suport de Dipsalut i es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut, arribant a tot tipus de col·lectius
El Consorci del Ter ha donat inici aquesta primavera a les activitats del projecte "Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter" que combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut. Són activitats d’educació i sensibilització ambiental que compten amb la col·laboració de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut), enguany per desè any consecutiu. Els tallers van començar el 15 de març i s’allargaran fins a finals de setembre. Entre les propostes, que s’estan acabant de concretar amb ajuntaments consorciats, centres educatius i entitats, n’hi haurà d’obertes a la ciutadania -amb inscripció prèvia-, i d’altres amb col·lectius específics del territori, així com escolars.
La primera activitat es va portar a terme el 15 de març amb 8 joves del programa de Garantia Juvenil de la Fundació Oscobe i va consistir en un taller de pesca científica a la zona de Sant Ponç, a Girona. Els joves van poder aprendre el mètode de treball científic, la identificació de les espècies i curiositats de cadascuna d’elles. També es va comentar perquè cal estudiar-les o fer-ne seguiment. Es van capturar força espècies de peixos, espinós, barb de muntanya, anguila, truita, barb de l’Ebre, gambúsia i rutil, i també crancs de riu americans.
El 20 de març es va realitzar un taller d’anellament científic d’ocells amb els alumnes de 3r d’ESO del col·legi Pompeu Fabra de Salt al Pla dels Socs. Es van capturar 10 ocells, un dels quals va resultar de control, un pit-roig, anellat l’any anterior per la mateixa anelladora. Les altres espècies capturades, i anellades, van ser el raspinell comú, el tallarol de casquet i el pinsà comú.
Per últim, l’11 d’abril, 5 usuaris i usuàries del Centre Ocupacional MIFAS de Riudellots de la Selva van participar en un altre taller d’anellament d’ocells al municipi, on es va parlar sobre l’anellament científic com una eina d’estudi dels ocells, la seva biologia i migracions. Es van capturar 8 ocells en total, un dels quals va resultar anellat l’any anterior (un mosquiter pàl·lid que hauria anat i tornat de l’Àfrica els darrers mesos, entre anellament i recaptura). Les espècies capturades van ser el mosquiter pàl·lid, el tallarol de casquet, el raspinell comú, el rossinyol i un puput.
Les activitats, coordinades pel Consorci del Ter, han comptat amb la participació d’empreses i entitats de natura del territori, com l’Associació la Sorellona i Cal Cigarro.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: