Es vol millorar l’estat de conservació dels hàbitats presents en aquest espai en custòdia fluvial i evitar que les espècies invasores es dispersin a través del riu
El Consell de Govern del Consorci del Ter de 20 d’abril va aprovar la contractació d’una actuació de control de flora exòtica invasora a l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona per un import de 5.206,63 euros (IVA inclòs) a Galanthus, estudi i divulgació del medi natural. Un import que es finança a través del conveni de cooperació interadministratiu entre el Consorci del Ter i l’Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial a la ciutat, signat el març de 2020, i que a més de a les Deveses d’en Bru, permet el desenvolupament d’actuacions als espais fluvials de la ciutat.
A les Deveses d’en Bru ja s’han portat a terme actuacions de control de flora exòtica invasora els dos últims anys, però és necessari enguany eliminar nous nuclis que no s’havien tractat anteriorment i tornar a actuar allà on els peus tractats hagin rebrotat. I és que per controlar l’expansió de la flora exòtica invasora és necessari realitzar periòdicament actuacions d’eliminació de plantes al·lòctones, prioritzant les espècies amb el més alt potencial invasor, que suposen una amenaça directa per a les espècies autòctones.
D’una banda, aquest 2022 es tractarà un rodal d’ailants (Ailanthus altissima) del codolar existent al llindar de l’espai en custòdia d’una superfície aproximada de 1.000 metres quadrats. Pràcticament aquest rodal és tot de rebrot amb alçades d’entre 10 i 150 centímetres. En aquest rodal, a més, hi ha set peus de robínia (Robínia pseudoacacia) i també als entorns es localitza algun peu de troana (Ligustrum japonicum) i de negundo (Acer negundo), que igualment es tractaran.
D’altra banda, es faran treballs de repàs i manteniment de les actuacions portades a terme els anys anteriors i tractament de peus identificats però no tractats anteriorment. Les espècies a tractar són l’auró americà (Acer negundo), el plomall de la pampa (Cortaderia spp), la iuca (Yucca sp), l’acàcia de tres punxes (Gleditsia triacanthos), la troana, el miraguà fals (Araujia sericifera), el mirabolà (Prunus cerasifera) o el piracant (Pyracantha coccinea).
El Consorci del Ter té un acord de custòdia fluvial en aquest espai des del 2019, signat amb la propietat de la finca –la família Masó Bru- amb l’objectiu de conservar els elements i valors naturals, culturals i paisatgístics de l’espai. L’acord és per 10 anys, prorrogable.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: