Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/09/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter adjudica el contracte de millora i manteniment dels itineraris dels espais en custòdia a Riberes del Baix Ter

El Consell de Govern del Consorci del Ter adjudica el contracte de millora i manteniment dels itineraris dels espais en custòdia a Riberes del Baix Ter

13/05/2021
Manteniment espais en custòdia 2021
14/05/2021
Treballs de manteniment espais en custòdia
21/10/2021
Deixalles recollides espais en custòdia
23/02/2022

Les tasques a realitzar compten amb finançament de la Diputació de Girona

Des dels serveis tècnics del Consorci del Ter, enguany, s’han començat a planificar les tasques a realitzar en els diferents espais en custòdia. En aquest sentit, en el Consell de Govern que va tenir lloc el 16 de febrer a Salt es va aprovar l’expedient de contractació referent a la millora i manteniment dels itineraris dels espais en custòdia del Consorci del Ter a Riberes del Baix Ter. Les taques fan referència, bàsicament, al manteniment dels itineraris, recollida de deixalles i supervisió dels elements d’ús públic. Els espais on s’actuarà són l’illa d’Avall a Jafre, a Foixà, els itineraris de les ribes del Ter entre Bescanó i Sant Gregori, així com el manteniment de l’aguait del Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter i el manteniment de l’aguait situat a la confluència de la Llémena.

Els treballs s’han adjudicat a la Fundació privada Mas Xirgu per un import de 9.075 euros, IVA inclòs, i reben finançament de la Diputació de Girona.

Entre les taques a realitzar fins a finals d’any, s’inclouen feines de consolidació i establiment de la xarxa d’itineraris conservant un ample de camí de fins a 2 metres, que permeti el pas a persones i bicicletes. Els treballs consistiran en el desbrossament de la vegetació arbustiva i herbàcia en una franja d’un mínim de 0,50 metres a cada costat dels camins. També es realitzaran tasques de manteniment necessàries per evitar l’acumulació de brutícies, com recollida de papers, llaunes, plàstics, abocaments incontrolats i elements voluminosos, entre altres. A més es revisaran tots els elements d’ús públic que es trobin en els itineraris i s’informarà al Consorci del Ter de les incidències detectades.

L’objectiu de l’actuació és donar a conèixer els valors naturals de l’espai i promoure el vincle persones-natura, incrementar la sensibilització dels visitants a favor de la protecció de la natura i la recuperació del patrimoni natural, així com transmetre i fomentar comportaments respectuosos amb el medi ambient en base als valors de les àrees naturals del riu Ter.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona