Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/09/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci ha iniciat les activitats del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter”

El Consorci ha iniciat les activitats del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter”

21/01/2022
Activitat al Pla dels Socs de Salt. Fotografia: Natura Montfred
21/01/2022
Creació de refugis per a rèptils i micomamífers al Pla dels Socs
21/01/2022
Instal·lació de les caixes-niu muntades al Pla dels Socs
09/02/2022
Muntatge de caixes-niu a les Deveses d'en Bru. Fotografia: Cal Cigarro
09/02/2022
Participants en el muntatge de les caixes-niu a les Deveses d'en Bru. Fotografia: Cal Cigarro
18/02/2022

Compta amb el suport de Dipsalut i es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut, arribant a tot tipus de col·lectius

El Consorci del Ter ha renovat per novè any l’acord de col·laboració amb Dipsalut per portar a terme activitats que combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut amb el projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter”. Les activitats d’educació i sensibilització ambiental van començar el 21 de gener i s’allargaran fins a finals de setembre. Entre les propostes, que s’estan acabant de concretar amb ajuntaments consorciats, centres educatius i entitats, n’hi haurà d’obertes a la ciutadania, amb inscripció prèvia, i d’altres amb col·lectius específics del territori, així com escolars.

La primera activitat es va portar a terme el 21 de gener amb una seixantena d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric de Salt que van realitzar una activitat d’educació ambiental al Pla dels Socs amb 4 tallers rotatius: muntatge i codificació de caixes-niu per a pàrids a partir de 12 kits de construcció facilitats des del Consorci del Ter per a espècies com la mallerenga carbonera (Parus major), la mallerenga blava (Cyanistes caeruleus) o el pardal comú (Passer domesticus); instal·lació de les caixes muntades; creació de refugis per a rèptils i micromamífers propers al riu per proporcionar-los àrees d’insolació; i activitat de descoberta de l’espai fluvial parlant de pautes de comportament i com poden afectar al medi ambient les actituds irrespectuoses.

També, el 9 de febrer es va portar a terme un altre taller de muntatge de caixes-niu per a pàrids a les Deveses d’en Bru de Girona amb una desena d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Carles Rahola, en el marc del servei comunitari. En total van muntar quatre caixes i els mateixos alumnes van ser els encarregats d’instal·lar-les.

Durant el mes de maig, està previst, que els alumnes dels dos instituts puguin tornar als espais a revisar-les, comprovant si hi ha hagut ocupació.

A més de tècnics del Consorci, les activitats també han comptat amb la participació d'empreses i entitats de natura del territori, com Natura Montfred i Cal Cigarro.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona