L'Ajuntament de Girona ha organitzat en el marc del projecte "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" a través del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020 un cicle de xerrades (webinars) sobre bioenginyeria del paisatge. El Consorci del Ter participa en el TTFS com a soci.
La bioenginyeria del paisatge és una disciplina tècnica-científica en la qual les plantes vives s'utilitzen com a elements de construcció, juntament o no amb elements inerts (pedra, fusta, metall...) en actuacions de recuperació de l'entorn tant en el control de la erosió superficial com en l'estabilització de talussos. Actualment la crisi climàtica i l’impacte a la biodiversitat està provocant efectes secundaris com la oruga (Cydalima perspectalis) que està matant el boix Buxus sempervirens; la quitridiomicosi, causada per un fong, que està afectant els amfibis; la Cryphonectria parasitica, conegut com a xancre, un fong que està afectant els castanyers…i el COVID 19 que està afectant a la humanitat. Una de les moltes petites grans solucions és la de treballar amb recursos locals i sostenibles, és l’aprofitament dels serveis ecosistèmics…i la Bioenginyeria del Paisatge és una disciplina que serveix com a eina molt valuosa. Amb aquestes jornades pretenem fer una actualització del que s’ha fet, el que es fa i els reptes de futur de la nostra disciplina.
Els webinars duraran 1 hora i mitja. Consistiran en una breu introducció i posteriorment les xerrades de dos ponents. Es deixarà l’últim quart d’hora per a preguntes. Aquestes és rebran al xat de la plataforma. Es farà una selecció de les més representatives i s’agruparan per temàtiques per a donar les respostes. L’horari de cada webinar serà de 18:00 a 19:30h., en la data indicada per a cadascun d’ells. Els assistentes hi hauran de registrar-se mitjançant un formulari que apareixerà en la publicació dels mateixos fins les 14:00 del dia de cada webinar. Després del registre rebran un enllaç per unir-se a la xerrada en la data i hora indicades.
Podeu consultar tots els webinars i dies al document en .pdf. Allà, clicant a "INSCRIPCIÓ", s'obre un document per poder realitzar-la.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: