Les activitats d'educació i sensibilització ambiental es reemprendran tan aviat com sigui possible, després del COVID-19
El Consorci del Ter ha renovat enguany, per setè any consecutiu, l'acord de col·laboració amb Dipsalut per portar a terme activitats que combinen el coneixement de la natura amb al promoció de la salut sota el títol "Salut i Natura a la Vora del Ter". Les activitats obertes d'educació i sensibilització ambiental van començar el 26 de gener amb un taller de rastres a la neu en el qual hi van participar 12 persones. Aquest va ser dirigit per la biòloga Laura Roqué d'Ulnae Bones. Primer hi va haver una explicació teòrica sobre els diferents tipus de rastres que es podrien localitzar a la natura i les espècies de fauna presents al territori, així com diferents maneres de determinació de rastres que es podrien trobar, en el rastreig posterior sobre la neu. Roqué va mostrar diferents tipus de material (petjades, egagròpiles, plomes, aliments com fruits secs i pinyes...). En el transcurs de l'activitat es van poder identificar sobre la neu petjades de guineu, isard, fagina, i tant una llebre com un esquirol que saltaven. També la mandíbula d’una ovella, excrements de cérvol i de llebre. A banda d’aquests rastres, trobats naturalment, es van col·locar diferents elements naturals i es van deixar marcats amb un senyal groc perquè durant la sortida la gent sabés on buscar i s’acostumés a on mirar i a descobrir tot el que podem trobar a la natura. En aquest sentit, es van dipositar pinyes menjades per esquirols, plomes de gaig, pèls de senglar o una banya de cabirol. Un cop trobat el rastre, Laura Roqué feia una explicació de perquè es trobava en el lloc, qui l’havia produït, d’altres rastres que s’hi poden assemblar, i naturalment, les característiques i com identificar-lo.
Durant aquest hivern, en concret a mitjans de març, s'havien de realitzar tres activitats més de neteja d'espais fluvials després del temporal Gloria, a Ripoll, Girona i Vilobí d'Onyar, que es van haver d'ajornar per la decisió de confinar la població a causa del COVID-19. Aquestes es reprogramaran quan sigui possibe.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: