Des de principis d'any, amb la col·laboració de Dipsalut, el Consorci del Ter ha organtizat 15 activitats obertes a la ciutadania que han arribat a 600 persones
El Consorci del Ter ha organitzat aquesta tardor cinc activitats d'educació i sensibilització ambiental a través de l'acord de col·laboració amb Dipsalut "Salut i Natura a la vora del Ter" en les quals hi han participat un total de 154 persones. Aquestes combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut.
El dia 28 de setembre van tenir lloc dues activitats. La primera va consistir en un taller de recerca d'or a Ribes de Freser a càrrec de Carlos Benito de Bateas de Oro on van participar gairebé 40 persones, algunes de les quals van trobar petites partícules d'or que van poder emportar-se de record. La segona activitat va tenir lloc al poble de Cartellà, al municipi de Sant Gregori, i va consistir en una observació d'estels dirigida per l'astrònom Josep Espigulé. Es van poder observar constel·lacions, estels i planetes com Júpiter i Saturn, gràcies a un telescopi. També es va poder veure el triangle d'estiu, Cassiopea, Deneb, Sirius, Vega, així com l'ossa Major, la Menor i l'estrella Polar. El públic assistent estava format per 41 persones.
El següent taller, d'anellament d'ocells, va ser a Brunyola en el marc de la Fira de l'Avellana el 5 d'octubre. Es van anellar espècies diverses com mallerenga carbonera i blava, pit-roig o bruel. Hi van participar 21 persones.
El 19 d'octubre es va fer una activitat de marxa nòrdica a Sant Julià de Ramis amb 39 participants que van caminar uns 10 quilòmetres fent un recorregut amb sortida i arribada al mateix punt, la plaça de l'Ajuntament. En el transcurs del recorregut van passar pels camins de la Font Picant i del Congost, el Cau de les Goges, l'església dels Sants Metges i el castell Fractum.
Per útim, el 9 de novembre, es va organitzar un taller de pesca científica a Torroella de Montgrí-l'Estartit amb la participació de 15 persones. Es van capturar espècies diverses com les llisses, típiques d'aigües marines i salabroses, o també anguiles, peix migrador que va servir per explicar la connectivitat ecològica als rius i les problemàtiques existents en la conservació fluvial.
Des de principis d'any, i amb la col·laboració de Dipsalut, s'han organitzat un total de 15 activitats obertes a la ciutadania que han reunit 617 participants. Aquest és el sisè any consecutiu que es porten a terme.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: