El Consorci del Ter ha portat a terme, entre mitjans de juny i mitjans de setembre, tres activitats d'educació i sensibilització ambiental a través de l'acord de col·laboració amb Dipsalut "Salut i Natura a la vora del Ter" en les quals hi han participat un total de 314 persones. Aquestes combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut i és el sisè any consecutiu que es porten a terme amb molt bona acceptació entre la ciutadania. La previsió d'activitats organitzades es pot consultar a l'apartat "Agenda" de la pàgina web i també se'n fa difusió a través de les xarxes socials.
La primera activitat de l'estiu va tenir lloc el 14 de juliol i va consistir en una passejada de natura a la Vall de Núria dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a càrrec del biòleg Ferran González. Es van caminar uns sis quilòmetres i es van poder observar diferents espècies de fauna (roquerols, el grasset de muntanya, marmotes o diversos voltors) i flora (viola biflora, tora blava -verinosa- o el serpoll) de la zona. El públic assistent estava format per 25 persones.
La següent activitat va tenir lloc el 9 d'agost i va consistir en un recital de poesia "El Ter, un riu de paraules" a la llera del Ter al seu pas per Sant Joan de les Abadesses. L'activitat va aplegar unes 250 persones i la posada en escena la va portar a terme el grup de teatre santjoaní SAT Teatre Centre. A més de rapsodes locals es va comptar amb la col·laboració de l'actor Lluís Soler. Entre el pont Nou i el pont Vell de Sant Joan es va muntar un recital de versos i poesia amb el Ter com a fil conductor i amb el soroll de l'aigua com a leimotiv. L'espectacle va partir de la base dels textos de la ruta literària elaborada pel Consorci del Ter amb escrits del riu, obra de poetes i escriptors locals com Josep Picola, Joan Baptista Bertran, Josep Esteve i Gerard Sala que s'han inspirat amb el riu, a més d'altres autors catalans com Jacint Verdaguer, Miquel Martí i Pol, Santiago Rusiñol o Narcís Comadira, entre altres. El muntatge es pot veure en vídeo aquí.
Per últim, i conjuntament amb la Caseta de la Devesa, Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Girona, es va organitzar una nit de ratpenats a la ciutat. Hi van assistir unes 39 persones. L'activitat va estar dirigida per Laura Torrent de Natura Montfred. Es van explicar diferents qüestions sobre les espècies que s'anaven detectant a través dels aparells de control d'ultrasons, com les pipistrelles nanes i les pipistrelles de vores clares, algunes de les quals també van poder ser observades durant la sortida.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: