Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:02/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Continuen les activitats progamades pel Consorci del Ter dins el cicle "Salut i Natura a la vora del Ter"

Continuen les activitats progamades pel Consorci del Ter dins el cicle "Salut i Natura a la vora del Ter"

10/06/2017
Sortida de descoberta de ratpenats, explicació prèvia
10/06/2017
Sortida de descoberta de ratpenats, a davant de les coves
18/06/2017
Activitat taller de pesca científica
01/07/2017
Participants en el taller de fotografia naturalista
01/07/2017

Aquest juny i principis de juliol hi han participat 84 persones

Des del 10 de juny i fins l'1 de juliol en el marc de l'acord de col·laboració amb Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter, s'han portat a terme tres activitats obertes a la ciutadania i gratuïtes. Aquestes s'han organitzat al llarg de tota la conca del riu Ter. És el quart any consecutiu que es fan aquest tipus de sortides.

La primera va tenir lloc el 10 de juny a la zona del Pasteral. En concret, a la Cellera de Ter i va ser una descoberta nocturna per la Ruta del Ter (ratpenats, granotes i mussols). Primer, i esperant que es fes fosc, es va fer una presentació sobre el món dels ratpenats, la seva biologia i els beneficis que ens aporten. Després, els assistents es van desplaçar fins a les coves del Pasteral per veure la sortida dels ratpenats de la cova que els ofereix refugi. En total es va caminar uns tres quilòmetres mentre se sentien, detectaven, o simplement, s'enregistraven amb els aparells de detecció.

El 18 de juny es va fer un taller de pesca científica al Baix Ter, a Torroella de Montgrí. Es van pescar un total d'onze espècies diferents de peixos (algunes invasores, però també n'hi havia d'autòctones com la bavosa de riu, les llisses, el llobarro i l'anguila). Les espècies, que després es van retornar al riu, es van capturar mitjançant pesca elèctrica i amb l'ajuda de salabrets. 

Per últim, l'1 de juliol, va organitzar-se un taller de fotografia naturalista a la zona del Pantà de Cal Gat, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses a càrrec de Raül Carmona de Phototrekking. Carmona va donar diferents explicacions tècniques, des de com s'havia d'ajustar la càmera per fotografiar fauna, fins a les diferents tècniques fotogràfiques, i també es va parlar de la zona, de la fauna típica i la flora característica.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona