Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:02/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter presenta al·legacions al Pla de sequera de l'Agència Catalana de l'Aigua

El Consorci del Ter presenta al·legacions al Pla de sequera de l'Agència Catalana de l'Aigua

03/10/2016
Ponç Feliu, amb l'acaldessa de Girona, Marta Madrenas i el regidor Narcís Sastre, en la presentació als mitjans de comunicació de les al·legacions
03/10/2016

El Consorci del Ter, que aglutina 61 ajuntaments de la conca del Ter i 5 consells comarcals, ha presentat al·legacions a la proposta d'acord per a l'aprovació del Pla Especial d'Actuació en situació d'alerta i eventual sequera elaborat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). En les consideracions inicials, s'argumenta que aquest Pla no ha estat debatut en cap procés de participació amb tots els actors, i que en el procés de participació recent del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya només se'n va fer esment, però sense donar cap detall concret del seu contingut. 

Una vegada examinat el contingut del Pla, des del Consorci, s'han presentat 50 al·legacions que fan referència als següents temes:

1- Incompliment del desenvolupament normatiu del Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera respecte el transvasament del Ter que va ser aprovat l'any 1959 (Llei 15/1959, d'11 de maig) que convalida amb força de Llei el Decret del Ministeri d'Obres Públiques de 14 de novembre de 1958 sobre l'abastament d'aigua potable a la ciutat de Barcelona.

2- Presentació d'un Pla que no assegura les garanties tècniques i científiques de planificació hidrològica de Catalunya, de l'estat espanyol i de la comunitat europea i a la vegada l'informe de sostenibilitat ambiental (ISA) i les directrius de la Direcció General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat.

3- Presentació d'un Pla del qual no s'han desenvolupat processos de participació activa de la ciutadania.

4- Presentació d'un Pla que no defineix amb claredat les regles d'explotació dels diferents sistemes.

Des del Consorci, també es posa de manifest que no s'han tingut en compte els costos ambientals. En els diferents estats de squera es vol permetre reduir els cabals de manteniment a valors mínims per així permetre disposar de més recurs, amb el conseqüent sacrifici dels sistemes naturals aquàtics. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona