Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter organitza una trobada per millorar l'estat de conservació dels recs històrics del Baix Ter

El Consorci del Ter organitza una trobada per millorar l'estat de conservació dels recs històrics del Baix Ter

18/05/2016
Un moment de la reunió a l'Ajuntament de Gualta
19/05/2016

La reunió entre diferents entitats, sectors i organismes afectats va tenir lloc a l'Ajuntament de Gualta

El 18 de maig va tenir lloc a l'Ajuntament de Gualta una reunió convocada per part del Consorci del Ter perquè des dels ajuntaments, els regants i pagesos, la Comunitat d'Usuaris de l'Aigua del Baix Ter, representants de l'Agència Catalana de l'Aigua, del Departament d'Agricultura, del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i tècnics coneixedors de l'espais, posessin en comú la diagnosi, la problemàtica i les possibles solucions per a una millora d'aquests recs històrics. I és que aquest conjunt de recs, de gran valor ecològic, paisatgístic i que fan una important funció de nexe territorial, han perdut cabal i manteniment des de la posada en funcionament dels entubaments que han permès una millora i una modernització. A més, els recs suposen un important element per a la gestió de l'aigua, atès que minimitzen els riscos d'inundació en moments de fortes pluges i alhora dilueixen les aportacions d'aigües d'escorrentia superficials, d'excedents de regadiu i, en alguns casos, d'aigües residuals, a més de diluir i evitar la salinització en alguns àmbits. També són elements clau per al bon funcionament dels sistemes d'aiguamolls del Baix Ter.

Les solucions passarien per tres aspectes concrets: aconseguir un major cabal circulant als recs històrics, realitzar un manteniment anual per cada marge i potenciar els usos turístics, social i que aportin una dinamització territorial a través d'itineraris, senders, camins o vies verdes al llarg dels recs. 

Ara des de la Comunitat d'Usuaris de l'Aigua del Baix Ter i des del propi Consorci del Ter se seguiran de ben a prop totes les convocatòries possibles que serveixin per trobar finançament per treballar en algunes d'aquestes línies. La propera reunió tindrà lloc després de l'estiu.

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona