Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci assisteix a la sessió de retorn del procés participaciu per a la gestió de l'aigua a Catalunya, a Girona

El Consorci assisteix a la sessió de retorn del procés participaciu per a la gestió de l'aigua a Catalunya, a Girona

18/05/2016
Un moment de la sessió de retorn a Girona
19/05/2016

Es va donar resposta a cada proposta generada en el debat de la Revisió del Pla de Gestió de la conca Fluvial de Catalunya al nucli de Girona 1 (El Daró, La Muga, El Fluvià, El Ter, Recs del Madral, El Sirvent, Cap de Creus, Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Lloret de Mar)

En la sessió realitzada el dia 18 de maig a l'Institut Català de Recerca de l'Aigua ICRA de Girona hi va assitir el gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu. La benvinguda va anar a càrrec del Director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Jordi Agustí. La presentació del Retorn, després del procés participatiu, el va exposar el director de l'Àrea de Medi de l'Agència Catalana de l'Aigua, Diego Moxó.

L'any 2013 es va iniciar la revisió del Pla de Gestió de la Conca fluvial de Catalunya. L'any 2014 va començar la fase de diagnòstic del procés participatiu vinculat a la revisió del Pla, amb tallers de debat amb els 4 sectors vinculats de forma més estreta amb la gestió de l'aigua: el sector de la pagesia i els regants, les entitats ecologistes i les universitats, els agents econòmics i l'administració. Al llarg del 2015 es van fer els tallers de la fase de mesures, també arreu del territori català i amb els mateixos agents, però agrupats per temàtiques: abastament i sanejament, qualitat de l'aigua i contaminació agroramadera. En totes elles, el Consorci del Ter hi ha participat.

En global, en el procés hi van van prendre part més de 200 persones i de més de 70 entitats, empreses i administracións. Els resultats del procés, així com els documents de retorn, estan disponibles al web de participació de l'ACA. Des d'aleshores l'ACA ha analitzat i estudiat les diferents propostes sorgides, i ara s'està en el moment d'explicar a la ciutadania quines propostes s'han incorporat, quines no i les corresponents justificacions. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2024 a les 13:13h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona