Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter executa treballs de recuperació al Bosc de Can Salvatella de Girona en el marc de les actuacions Post-LIFE del projecte Riparia-Ter

El Consorci del Ter executa treballs de recuperació al Bosc de Can Salvatella de Girona en el marc de les actuacions Post-LIFE del projecte Riparia-Ter

Post-LIFE
Execució dels treballs
Post-LIFE
Execució dels treballs
23/11/2015

Aquest 2015, des del Consorci del Ter s’han portat a terme treballs de recuperació d’hàbitats riparis del riu Ter al Bosc de Can Salvatella de Girona en el marc del pla de Conservació Post-LIFE; un pla que es va elaborar per garantir la conservació de la zona d’actuació després de l’execució del projecte “Recuperació d’hàbitats riparis del riu Ter (Riparia-Ter)” entre els anys 2010 i 2013 a l’espai Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter” i que va rebre fons europeus. En el Riparia-Ter es va treballar per la millora dels boscos de les diferents zones d’actuació a través de treballs forestals, control d’espècies invasores i reforestacions. També es van recuperar zones d’inundació temporal i es va ordenar l’ús públic.

Els treballs, en aquesta anualitat, han consistit en l’arranjament del ferm i manteniment de la Ruta del Ter al seu pas pel Bosc de Can Salvatella i en el tractament d’espècies invasores. Els ha executat la Fundació Mas Xirgu i han tingut un cost de 5.233,30 euros, IVA exclòs. El finançament de l’actuació prové de l’Ajuntament de Girona, fruit del conveni del manteniment Post-LIFE signat entre l’Ajuntament i el Consorci del Ter, per gestionar l’àrea restaurada gràcies al al Projecte LIFE Riparia-Ter.

D’una banda, s’ha desbrossat tot el traçat de l’itinerari de la Ruta del Ter al seu pas per l’indret, d’uns 615 metres lineals, amb la retirada d’arbres caiguts o tombats, l’eliminació de restes i la recollida de deixalles. També s’ha arranjat el ferm des del nou pont de Pedret fins a l’enllaç de la Ruta del Ter al municipi de Sarrià de Ter. D’altra banda, s’han tractat les espècies invasores d’ailants Ailanthus altissima i Robinia pseudoacacia així com l’acàcia de tres punxes Gleditsia triacanthos.

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 10:51h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona