Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > La Ruta del Ter ja és possible fer-la des del passallís de Sobrànigues fins al mar mediterrani per ambdós marges del riu

La Ruta del Ter ja és possible fer-la des del passallís de Sobrànigues fins al mar mediterrani per ambdós marges del riu

Ha tingut lloc a Colomers
Inauguració del nou tram de la Ruta del Ter
Ha tingut lloc a Colomers
Un moment de l'atenció als mitjans de comunicació
Ha tingut lloc a Colomers
Un altre moment de l'atenció als mitjans de comunicació
16/11/2015

Els treballs de connexió pel marge esquerre permetran als usuaris de la ruta poder accedir als nuclis de Sant Jordi Desvalls i Colomers i a la seva oferta turística

El Consorci del Ter ha inaugurat aquest dilluns 16 de novembre les obres d’adequació de la Ruta del Ter en un tram entre Sant Jordi Desvalls (Gironès) i Colomers (Baix Empordà) que permet dotar de connectivitat la ruta per la riba esquerra del riu al seu pas per aquests dos municipis. Els treballs els ha portat a terme l’empresa TRAGSA. Amb aquesta millora, la Ruta del Ter ja es pot fer per ambdós marges del riu, des del passallís de Sobrànigues fins al mar. La inauguració ha comptat amb la presència del president del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, el Diputat Delegat del Consorci de les Vies Verdes, Sr. Albert Gómez, l’alcalde de Sant Jordi Desvalls, Sr. Josep Aulet, l’alcalde de Colomers, Sr. Josep Manuel López, el vice-president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Sr. Jaume Fontdevila i el Sr. Xavier Ventayol de la Fundació Agbar. 

Amb la connexió de la Ruta del Ter pel marge esquerre s’aconsegueix que els usuaris puguin accedir als nuclis de Sant Jordi Desvalls i Colomers i a la seva oferta turística, cosa que ara no passava pel marge dret. A més, permet que hi hagi un eix de mobilitat entre les comarques del Gironès i el Baix Empordà per la riba esquerra del Ter.

Les actuacions que s’han desenvolupat s’han situat entre el riu Ter i la carretera GI-633 (al límit amb la GI-634). Els treballs han consistit en una esbrossada de la vegetació existent al tram, arranjament i compactació del ferm del camí per conformar la secció, un talús per reforçar els marges i protegir el camí, així com la construcció d’una empalissada d’uns 16 metres de longitud, entre altres.

La inversió ha estat de 42.107,19 euros. L’obra s’ha finançat a través de les aportacions del PUOSC (7.004,58 euros), la Diputació de Girona (20.000 euros), l’Ajuntament de Colomers (4.000 euros), l’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls (4.000 euros) i amb finançament de la Fundació Agbar i fons propis del Consorci del Ter.

La Ruta del Ter és una ruta de poc més de 200 quilòmetres que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de tot el recorregut es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 10:51h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona