Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L’ACA i el Consorci del Ter acorden mesures de custòdia fluvial del bosc de ribera del riu Ter, en els termes municipals de Foixà i Colomers

L’ACA i el Consorci del Ter acorden mesures de custòdia fluvial del bosc de ribera del riu Ter, en els termes municipals de Foixà i Colomers

Conveni entre l'ACA i el Consorci del Ter
Un moment de l'atenció als mitjans de comunicació
22/09/2015

El conveni estableix, per a un període de 10 anys, la protecció i potenciació de l’ecosistema i entorn fluvial d’aquest tram del riu d’unes 56 hectàrees Aquesta col·laboració s’articula en dues fases: la primera destinada a inventariar totes les dades referents a les espècies, hàbitats, poblacions, ecosistemes i altres característiques concretes que engloba l’espai, mentre que la segona servirà per definir un pla de gestió

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i el president del Consorci del Ter, Jordi Munell, van materialitzar el 21 de setembre sobre el terreny a Foixà (Baix Empordà) el conveni subscrit aquest agost entre amdbues entitats, amb l’objectiu d’establir diverses accions i mesures de custòdia fluvial del bosc de ribera en el riu Ter, dins els termes municipals de Foixà i Colomers, a la comarca del Baix Empordà. Els alcaldes d’aquestes localitats també van assistir a l’acte. 

Aquest acord, que tindrà una vigència de 10 anys, pretén ser una eina efectiva per tal de garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial existent en l'àmbit d'actuació definit, així com un encàrrec de gestió de l’Agència Catalana de l’Aigua al Consorci del Ter en ordre a les actuacions d’estudi, projecte i execució material de tasques destinades a la conservació, manteniment i millora de l’ecosistema fluvial present a l’àmbit d’actuació.

El conveni s’articula mitjançant dues fases: la primera se centrarà en inventariar, conèixer, explorar i recollir totes les dades referents a les espècies, hàbitats, poblacions i altres característiques concretes que engloba l’espai, que és de titularitat de l’ACA. Algunes d’elles són conegudes, però donada la dimensió i la tipologia dels hàbitats, encara no es coneix amb detall l’inventari exhaustiu de la biodiversitat que acull. Caldrà també recopilar la informació sobre la incidència del règim hidrològic, les pertorbacions naturals (inundacions, ventades, risc d’incendis, etc.) i preveure’n els escenaris en el context del canvi climàtic global.

Pel que fa a la segona fase, una vegada s’hagi analitzat i diagnosticat l’estat i caracterització de l’espai, aquesta servirà per marcar les directrius i el full de ruta, el pla de gestió, per a definir tot allò que caldrà dur a terme en un futur a curt, mig i llarg termini, d’acord amb allò planificat, i executar les actuacions necessàries.

El Consorci del Ter es farà càrrec de les despeses per a la redacció dels estudis i propostes de gestió, així com l'execució, en el seu cas, de les actuacions indicades per a la gestió de la zona d'actuació.

Així mateix per a altres actuacions que una i una altra part considerin adequat executar, es podrà buscar el finançament necessari tant amb fons propis com per la participació d'altres institucions o entitats, sempre sota el consens i aprovació de les tres parts. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona