Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats de "Salut i Natura a la vora del Ter" d'aquest maig s'han completat amb més de 100 participants

Les activitats de "Salut i Natura a la vora del Ter" d'aquest maig s'han completat amb més de 100 participants

La Ruta del Ter connecta els Pirineus i la Mediterrània
Un moment de la passejada pel nou tram de la Ruta del Ter, Celrà
L'activitat va tenir lloc a Sant Julià de Ramis
Descoberta noctura de rat-penats amb Xevi Puig
L'activitat va estar dirigida per l'Associació El Blauet
Realització d'un herbari saludable a Sant Hilari Sacalm
Hi van participar 17 persones
El taller de pesca científica dirigit per Quim Pou
02/06/2015

Aquest maig en el marc del conveni de col·laboració entre el Consorci del Ter i Dipsalut que porta per nom "Salut i Natura a la vora del Ter" s'han organitzat quatre activitats amb una participació total de 113 persones. Les activitats combinen el coneixement de la natura i la promoció de la salut.

La primera activitat va tenir lloc el 15 de maig a Sant Julià de Ramis i va consistir en una descoberta de rat-penats i fauna nocturna. Hi van assistir 48 persones que van fer una passejada de 5 quilòmetres per un tram de la Ruta del Ter, en concret fins al cau de les Goges, on es va veure algun rat-penat en vol dins la cova. L'activitat va estar dirigida per l'expert en quiròpters Xevi Puig. Durant la caminada es van detectar diferents espècies com el rat-penat dels graners (Eptesicus serotinus) i les pipistrelles (Pipistrella sp.). 

El 17 de maig es va organitzar una passejada en bicicleta per la Ruta del Ter, en el nou tram que va de Flaçà a Celrà. Hi van pendre part 36 persones que van rebre explicacions sobre el patrimoni natural de la zona. També es van visitar zones d'un elevat component històric, com el refugi aeri de Celrà o el polvorí de la Guerra Civil. 

La tercera activitat va realitzar-se el 22 de maig a Sant Hilari Sacalm i va estar dirigida per l'Associació El Blauet. Hi van participar dotze persones i va consistir en l'elaboració d'un herbari saludable. Primer es va fer una explicació sobre l'interès històric i actual de les plantes com un recurs beneficiós per als humans i la salut, i a continuació va tenir lloc una petita caminada per l'entorn, observant les plantes amb propietats curatives que s'anaven localitzant. En concret es van trobar i treballar les següents plantes: flor de saüc (Sambucus nigra), l'ortiga negra (Urtica dioica), la borratja (Borago officinalis), la malva (Malva silvestris), les fulles d'heura (Hedera helix), la dent de lleó (Taraxacum officinale), els brots tendres o pinyes verdes de pi (Pinus sp.), l'avet (Abies alba) i l'orenga borda (Satureja vulgaris).

Per últim, el 30 de maig, es va fer un taller de pesca científica aTorroella de Montgrí amb la participació de 17 persones. L'activitat va estar dirigida per l'ictiòleg Quim Pou que va introduir als assistents l'explicació sobre la pesca científica de peixos. Es van pescar diferents espècies de peixos, algunes d'invasores com les llisses, barb de l'Ebre, peix sol o gambúsies i d'altres d'autòctones com el barb, l'anguila o l'estrella del dia, i la bavosa de riu.

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona