Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:03/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Uns 300 alumnes participen en les activitats organitzades al voltant de l'exposició "La esfera del agua"

Uns 300 alumnes participen en les activitats organitzades al voltant de l'exposició "La esfera del agua"

La esfera del agua
Un moment de la visita guiada a l'exposició amb el col·legi Pompeu Fabra de Salt
La esfera del agua
Conferència del Dr. Sergi Sabater, sotsdirector de l'ICRA i professor de la UdG
20/03/2015

La mostra s'ha pogut veure del 5 de febrer al 19 de març al hall de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt i ha comptat amb un cicle de conferències

L'exposició "La esfera del agua", produïda pel CSIC i Aqualogy, s'ha pogut visitar a Salt per iniciativa del Centre Associat UNED Girona i el Consorci del Ter. L'exposició introdueix al visitant en el món de l'aigua, des de les seves propietats químiques, el cicle hidrològic o la relació amb el clima i els ecosistemes, fins al seu paper en la història i la civilització humana. Els continguts han estat elaborats per investigadors i experts del CSIC que treballen en la cerca de respostes i solucions a l'entorn de l'aigua.

La mostra s'ha complementat amb visites guiades a l'exposició adreçades a estudiants de secundària que es podien compaginar amb visites al Museu de l'Aigua situat al mateix recinte i sortides a la zona de les Deveses, totes guiades per monitors del Consorci del Ter. En total hi ha hagut 117 alumnes (Institut Salvador Espriu de Salt, col·legi Pompeu Fabra de Salt i Institut Montilivi de Girona -grup d'FP-) que han passat per l'exposició, 120 alumnes més (Instituts Salvador Sunyer i Salvador Espriu de Salt)  que han visitat el Museu de l'Aigua i 60 alumnes aproximadament (Institut Salvador Sunyer de Salt i Escola Tècnica de Girona) que han realitzat la sortida a les Deveses. També es van posar a disposició dels professors materials didàctics per treballar els continguts als diferents nivells d'ensenyament secundari. Aquests es poden consultar a www.esferadelagua.es.

D'altra banda hi va haver un cicle de tres conferències a càrrec d'experts en temes d'aigua que han ofert visions i perspectives diferents del tema. El biòleg i tècnic del Consorci Costa Brava Lluís Sala va parlar sobre Sostenibilitat a la gestió de l'aigua; la química i degana de la Facultat de Ciències de la UdG, Dra. Victòria Salvadó, va tractar sobre aspectes educatius amb la xerrada L'aigua: un eix didàctic transversal i; el Dr. Sergi Sabater, sotsdirector de l'ICRA i professor de la UdG, va impartir la conferència Aigua, ecosistemes i humans: una equació i moltes incògnites.

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona