Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Joan Gaya presenta el llibre "Barcelona i l'aigua" a Vic

Joan Gaya presenta el llibre "Barcelona i l'aigua" a Vic

L'acte va tenir lloc a la Sala d'Actes d'Aigües Vic
Un moment de la presentació del llibre a Vic
28/10/2014

La Sala d'Actes d’Aigües Vic va acollir el  23 d’octubre la presentació del llibre ‘Barcelona i l’aigua’ de Joan Gaya. L’ex gerent del Consorci per a la gestió d‘Aigües de Catalunya (CONGIAC) i especialista en la matèria va explicar des d’una perspectiva històrica els condicionants que han conformat l’abastament de l’aigua a Barcelona des del segle XIX fins a l’actualitat, i com aquests fets han influït en la planificació hidràulica a Catalunya i concretament a la portada de l’aigua del Ter cap a Barcelona.

"En un moment tan important per al sector, vaig decidir esbrinar perquè hem arribat a la situació actual, fruit de la curiositat i sense cap pretensió d’escriure un llibre", va explicar Joan Gaya. L’autor va assegurar que "es troben multitud de paral·lelismes entre la història de Catalunya durant la meitat del segle i la d’avui dia pel que fa a les relacions amb el Govern central, i com va passar pràcticament un segle fins que es van establir unes bases per gestionar correctament l’aigua a Catalunya".

El llibre esdevé una revisió històrica per entendre l’actual mapa de la gestió de l’aigua, des de l’epicentre (Barcelona) i amb un actor destacat, com és el riu Ter. A través del testimoni de professionals del sector amb una important base històrica, i després d’una profunda recerca documental, Joan Gaya ha publicat el llibre amb el propòsit de "deixar empremta del que ha passat perquè no es perdi en el futur i puguem configurar una visió global de tot plegat, ja que els interessos públics i privats al llarg dels anys han configurat l’actual escenari hídric", apunta l’especialista.

A més de l’autor, la presentació del llibre va anar a càrrec de Jaume Ylla, president d’Aigües Vic, i Rogeli Fletas, conseller i secretari del Consell d’Administració d’Aigües Vic; Josep Rafús, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic; i Jordi Munell, president del Consorci del Ter.

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona