Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L’Assemblea General del Consorci del Ter aprova l’adscripció de l’ens a l’Ajuntament de Girona

L’Assemblea General del Consorci del Ter aprova l’adscripció de l’ens a l’Ajuntament de Girona

La reunió va tenir lloc a l'espai La Pineda de Sant Gregori
Un moment de l'Assemblea General del Consorci del Ter
Alguns dels assistents a la reunió
Un altre moment de l'Assemblea General del Consorci del Ter
Alguns dels assistents a la reunió
Un altre moment de l'Assemblea General del Consorci del Ter
06/10/2014

És un pas necessari, juntament amb la modificació dels estatus, per adaptar-se a la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL)

El Consorci del Ter va celebrar el dijous 2 d’octubre a Sant Gregori l’Assemblea General, en caràcter ordinari, on es va aprovar per unanimitat la modificació dels estatuts per adaptar l’ens supramunicipal a la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) que va entrar en vigor el passat 31 de desembre. Aquesta adaptació comporta l’adscripció del Consorci a un dels ens que en formen part. En aquest cas, s’ha proposat l’adscripció a l’Ajuntament de Girona, atenent a la major aportació anual i, alhora, a la major població. També, s’ha aprofitat per modificar definitivament el nom originari de Consorci Alba-Ter per Consorci del Ter.

Així doncs, l’ens supramunicipal continuarà treballant per possibilitar actuacions de gestió, planificació, promoció i altres iniciatives vinculades al riu coordinades entre tots els municipis riberencs i des d’una òptica integral, tot fent possible la consecució de més projectes, més inversió i més recursos que els que podrien obtenir de forma aïllada cadascun d’ells.

En l’Assemblea General també es va aprovar el pressupost i la plantilla per l’any que ve. El pressupost puja a 228.414,02 euros. Destacar que d’aquests diners, un 30% provenen de finançament privat. En la sessió hi van assistir una trentena de persones entre alcaldes i regidors que formen part de l’ens, així com d’organismes col·laboradors.

En el transcurs de la reunió es van repassar els projectes més importants que s’han portat a terme al llarg d’aquest any com la promoció de la Ruta del Ter amb la posada en servei del carnet de la Ruta i l’inici del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga”. També s’ha executat el Clúster del Ter amb fundacions del Tercer Sector recolzades amb finançament privat que han permès fer actuacions de millora i neteja fluvial a diversos municipis del Ter, així com un projecte amb Dipsalut de promoció d’hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter, on a través de diverses activitats (anellament d’ocells, baixades en caiac, descoberta de ratpenats, excursions naturalístiques...) es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut.

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona