Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats de "Salut i Natura a la vora del Ter" tindran continuïtat aquesta tardor

Les activitats de "Salut i Natura a la vora del Ter" tindran continuïtat aquesta tardor

Tram entre Colomers i Verges-Ultramort
El descens en caiac pel riu Ter
Espinavell (Molló)
Itinerari per les basses de Coll Pregon
30/07/2014

Des d'aquesta primavera, en el marc del conveni entre el Consorci del Ter i Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter, s'han portat a terme diferents activitats que han reunit unes 160 persones. Aquestes també compten amb el suport de Gas Natural Fenosa. Aquest juliol se n'han organitzat dues, un itinerari guiat d'observació d'orquídies i fauna a les basses de Coll Pregon a Espinavell (terme municipal de Molló) i un descens amb caiac al tram entre Colomers i Verges-Ultramort.

La primera activitat, a les basses de Coll Pregon, va estar dirigida per Xavier Bachero de l'Associació Centre d'Educació Ambiental Alt Ter - Pirineus Orientals (CEA Alt Ter) i es va realitzar el dia 6 de juliol. Hi van participar un total de 15 persones, on a les basses van poder observar una bonica panoràmica del Ripollès i del Canigó. En aquest indret s'hi troben una gran quantitat d'orquídies -se'n van distingir tres tipus diferents, tot i que Bachero va explicar que a la comarca se n'han catalogat una setantena i unes 200 a Catalunya-. L'itinerari, abans del descens pel Serrat de la Perdiu, seguia fins a unes basses temporals on a conseqüència de l'eutrofització causada pel bestiar que en aquestes èpoques de l'any pastura per la zona, només s'hi van poder observar capgrossos.

La segona activitat va tenir lloc el dia 26 de juliol i va consistir en fer un descens amb caiac pel riu Ter al tram entre Colomers i Verges-Ultramort. D'aquesta manera es va poder descobrir l'entorn natural des de dins del riu. Hi van participar 23 persones i l'activitat va estar digirida per Roger Duran (Kayal del Ter) i Ponç Feliu (Consorci del Ter). Duran va explicar com anar amb caiac i la ruta que es faria i Feliu va parlar sobre els hàbitats i espècies que s'observarien durant el descens. Es van poder observar els boscos de ribera, així com molts exemplars de libèl·lules i espiadimonis, o tortugues, majoritàriament de Florida (espècie invasora), però també alguna tortuga de rierol, autòctona. 

Les activitats tindran continuïtat a partir del 14 de setembre. La primera serà a Serra de Daró i Fontanilles. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona