Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Més de quaranta persones participen a les activitats de "Salut i Natura a la Vora del Ter" durant el mes de maig

Més de quaranta persones participen a les activitats de "Salut i Natura a la Vora del Ter" durant el mes de maig

Activitat dirigda per Quim Pou
Un moment de l'activitat de pesca científica amb xarxa al riu Ter
02/06/2014

El Consorci del Ter i Dipsalut van firmar a principis d'any un conveni de col·laboració pel foment dels hàbits saludables de la població de la conca del riu Ter, per poder realitzar activitats que permetin combinar el coneixement de la natura i la promoció de la salut. Les activitats van començar el passat 27 de maig i fins aquest juny se n'han fet tres amb la participació de més de quaranta persones. Les activitats també comptem amb el suport de Gas Natural Fenosa.

La primera activitat va tenir lloc el 27 d'abril a Sarrià de Ter, on una quinzena de persones van preparar un herbari de plantes medicinals. Dirigida per l'Associació El Blauet, primer es va realitzar una presentació de l'activitat. A continuació, els participants es van dirigir a les proximitats de la llera del riu per buscar plantes per l'herbari. Un cop fet i explicat l'herbari es van donar consells i es va fer una posada en comú de totes les plantes i l'ús personal que en fa cadascú. Algunes de les plantes recollides per l'herbari van ser el saüc, la dent de lleó o el salze.

L'11 de maig als municipis de Foixà i Ultramort es va portar a terme una activitat de pesca científica amb xarxa al riu Ter. Hi van participar unes disset persones. Primer es van instal·lar les xarxes per després poder fer un mostreig de les espècies obtingudes. Després del mostreig es va explicar la problemàtica de les espècies fluvials al·lòctones, com el barb de l'Ebre o el cranc americà. També es van retornar els peixos autòctons al riu, sempre aplicant els consells per evitar fer-los mal. 

El 30 de maig es va portar a terme a Amer una passejada nocturna per conèixer els ratpenats on hi van participar unes onze persones. 

Fins a l'octubre, en el marc del conveni que té una durada de tres anys, es realitzaran nou activitats més.

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 13:00h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona