Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/10/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci presenta a la sala de les Columnes de Susqueda l’inventari de les fonts de la Ruta del Ter

El Consorci presenta a la sala de les Columnes de Susqueda l’inventari de les fonts de la Ruta del Ter

07/06/2013

El 4 de juny es va presentar a la sala de les Columnes de la presa de Susqueda l’inventari de les fonts de la Ruta del ter, en el seu vessant ciclista, que s’ha pogut tirar endavant gràcies a un conveni de col·laboració amb la Fundació Agbar. L’inventari s’ha realitzat a través de la Universitat de Girona, en concret l’estudi ha portat a terme la geògrafa Ester Batlle i té una doble utilitat, conèixer els punts d’aigua propers a la Ruta perquè els usuaris coneguin on poden refer-se o avituallar-se i saber el patrimoni del què es disposa.

En total s’han inventariat 164 fonts, distribuïdes entre 38 municipis i 5 comarques. L’inventari recull aquelles fonts a peu de la Ruta del Ter, i com a màxim allunyades un quilòmetre, si s’ha considerat que es tractava d’un lloc d’interès. S’han realitzat 14 sortides de camp i s’han recollit les següents dades de cada punt d’aigua: curs fluvial (riu/xarxa), coordenades UTM, accés, observacions (per exemple, si es tanquen a l’hivern per les gelades), la potabilitat i una fotografia. Destaca que el 75% de les fonts inventariades estan connectades a les xarxes municipals d’aigua potable i el 25% són fonts naturals, que en general garanteixen un raig d’aigua fresca bona part de l’any, però la majoria d’elles no estan controlades per part dels ajuntaments. En l’inventari de punts d’aigua s’ha elaborat una base de dades georeferenciada que serà una nova capa de cartografia de punts que s’afegirà al Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) de la Ruta del Ter.

D’altra banda, mitjançant el mateix conveni de col·laboració amb la Fundació Agbar, s’ha pogut adequar la Font del Sot de les Branques a Susqueda, així com senyalitzar-la adequadament. Unes obres que també es van visitar el mateix dia.

Darrera actualització d’aquest contingut: 04/10/2024 a les 08:49h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona