La resclosa té una amplada aproximada de 35 m i una altura d'uns 3 m. A la casa comporta hi ha un bagant que condueix l'aigua cap al canal; també hi ha una comporta de descàrrega. La casa comporta és descoberta. El canal surt del vessant dret de la resclosa.
Observacions:
Per l'oest dominen els camps i, per l'est, la part posterior dels magatzems i fàbriques que hi ha a l'entrada de Camprodon. Recentment, l'entorn s'ha modificat molt per la construcció de la variant de Camprodon i, especialment, pel gran pont que travessa el Ter. Tota l'aigua que baixa pel riu va cap al canal i no en baixa pel riu, cosa que provoca que el riu entre la resclosa i la central sigui un pedregar.
Dades històriques:
La Cooperativa Popular de Fluid Elèctric es va constituir el juliol del 1935 per produir i distribuir electricitat a Camprodon. Una de les primeres actuacions va ser comprar, l'agost del 1935, el salt d'aigua a Josep Badia Brandia, que li va ser concedit el juny del 1921, i el terreny on s' havia de fer l'aprofitament, propietat de Teresa Moncanut. La direcció tècnica de l'obra va ser a càrrec de l'enginyer Emili Canals. L'aiguat del 1940 va malmetre la resclosa, igual que l'aiguat del 1982, que va fer malbé la part central.
Cronologia:
1935-1936
Accés:
Fàcil. Sota el pont sud de la variant de Camprodon.
Propietat : nom:
Fluid Elèctric Camprodon, SL.
Usos : actual:
Recollir aigua per a la central de les Rocasses
Usos : Inicial:
Íd.
Estat de conservació : edifici : coberta:
Molt bo
Estat de conservació : edifici : estructura:
Molt bo
Estat de conservació : entorn immediat:
Bo
Estat de conservació : entorn proper:
Bo
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Cap
Cartografia:
ICC. Camprodon 256-6-2. E 1:5000
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: