El pont està sustentat per un pilar central situat al bell mig del riu i els estreps formats amb pedres de riu unides amb ciment. L'amplada del pont és de 4,62 m. Les baranes, de ferro, tenen una altura d'1 m. El paviment és de formigó. El pont no disposa de voreres ni de cap sistema d'il·luminació.
Observacions:
Des del pont i rodalies es té una vista excel·lent de Vilallonga de Ter. A tocar del pont hi ha la resclosa i el canal de l'aprofitament hidràulic Bassols, que té la central a Llanars. L'entorn del pont està dominat per camps i feixes de conreu i per un solar que fa les funcions de magatzem de materials per a la construcció (pedres, sorra), bastant descurat, que desmereix força l'entorn.
Dades històriques:
L'aiguat del novembre del 1982 va afectar el pont, els fonaments dels pilars van quedar descalçats i es va esllavissar una part del terraplè d'una banda del pont. L'arquitecte Eudald Capdevila Puigcercós va redactar, l'abril del 1983, un informe amb les obres que calia fer per condicionar-lo.
Accés:
Fàcil. En el camí d'accés des del poble fins al paratge de la font Blanca i la font Negra.
Propietat : nom:
Ajuntament de Vilallonga de Ter
Propietat : adreça:
Plaça de les Escoles, 1
Propietat : telèfon:
972 74 04 06
Usos : actual:
Accedir a les masies i al barri d'Abella.
Usos : Inicial:
Íd.
Estat de conservació : edifici : coberta:
Bo
Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo
Estat de conservació : entorn immediat:
Dolent
Estat de conservació : entorn proper:
Bo
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Cap
Documental:
AHVT. Secció d'Urbanisme
Cartografia:
ICC. Vilallonga de Ter 256-4-1. E 1:5000
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: