La palanca és una única estructura metàl·lica d'acer laminat. El paviment és de formigó. Té una llargada de 40 m, una amplada de 1,80 m i una altura de 2,50 m. S'aguanta, a banda i banda del riu, per estreps de formigó armat, i una escala d'obra permet baixar-hi des de la carretera. No disposa de cap sistema d'il·luminació artificial.
Observacions:
De l'estructura salta la capa de protecció, per la qual cosa hi ha parts oxidades. La presència d'escales per accedir a la palanca des de qualsevol banda fa que només puguin passar-hi els vianants. Des de la ctra. N-152 s'hi accedeix després de baixar 32 graons. A prop queda la sortida del canal de la FAHIALSA.
Dades històriques:
Després de l'aiguat del 1982 es va condicionar el riu Freser al seu pas per Ripoll. Entre les obres es va incloure la construcció d'aquesta palanca en substitució d'una altra, més rudimentària, feta amb cable d'acer i el terra de fusta. Es va inaugurar l'1 de maig del 1983.
Cronologia:
1983
Accés:
Fàcil. Al passeig d'Ordina, a la banda dreta del Freser i a l'extrem nord-est del nucli urbà.
Propietat : nom:
Ajuntament de Ripoll
Propietat : adreça:
Plaça de l'Ajuntament, 3. 17500 Ripoll
Propietat : telèfon:
972 71 41 42
Usos : actual:
Connectar el veïnat d'Ordina amb la ctra. N-152.
Usos : Inicial:
Íd.
Estat de conservació : edifici : coberta:
Molt bo
Estat de conservació : edifici : estructura:
Bo
Estat de conservació : edifici : humitats:
Bo
Estat de conservació : entorn immediat:
Bo
Estat de conservació : entorn proper:
Bo
Protecció existent:
Cap
Protecció fisica existent:
Cap
Cartografia:
ICC. Ordina 256-1-7. E 1:5000
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: